Zovirax Duo

Introductie

Zovirax duo bestrijdt bij een koortslip de vroege tekenen en symptomen (tintelingen, jeuk of roodheid) van koortsblaasjes op de lippen en de huid rondom de lippen, om zo de kans dat een koortsblaasje zich ontwikkelt tot een zweer te verminderen. 

Verkrijgbaarheid

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. 

Instructies voor gebruik

5x per dag crème aanbrengen (elke 3 á 4 uur opnieuw), gedurende 5 dagen.

Gebruik het middel niet langer dan 5 dagen. Raadpleeg een arts indien na 5 dagen gebruik van de crème de symptomen nog steeds aanwezig zijn.

Het wordt aanbevolen om de behandeling het liefst zo snel mogelijk na de eerste tekenen of symptomen (bijvoorbeeld tinteling, jeuk of roodheid) te starten.

Wijze van toediening:

  • Was uw handen voor en na het aanbrengen om te voorkomen dat de koortsuitslag verergert of dat de infectie wordt doorgegeven aan iemand anders.
  • Als zich een zweer ontwikkelt, raak de zweer dan niet vaker aan dan nodig is. Zo wordt voorkomen dat de infectie zich verspreidt naar andere delen van het lichaam, of naar de ogen.

Let op

Niet gebruiken voor kinderen onder de 12 jaar, bij een allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel of bij een andere huidinfectie dan een koortslip. 

Samenstelling

Bevat per 1 gram crème: 50 mg aciclovir en 10 mg hydrocortison.

Vorm & verpakking

Tube à 2 gram wit-geelachtige crème.

Bijsluiter

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Download de officiele bijsluiter 3 MB (PDF)

Bedrijf

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V.

Meer informatie over Zovirax Duo.