Voetverzorging

Vanwege het coronavirus zijn weinig activiteiten mogelijk en daarom is Nederland massaal aan het wandelen. Heerlijk ontspannend en goed voor de gezondheid! Let alleen wel goed op je voeten, want deze kunnen met al die kilometers best wat meer aandacht gebruiken. Hoe kun je je voeten extra goed verzorgen en op welke voetkwaaltjes moet je letten?

Eelt verwijderen

Iedereen heeft wel last van eelt op de voeten. Een klein laagje eelt is helemaal niet erg. Het beschermt de huid. Overtollig eelt is minder mooi en kan klachten veroorzaken. Eelt verwijderen doe je eenvoudig met een eeltverwijderaar en een goede voetencrème.

Blote voeten

Sommige mensen vinden het prettig om op blote voeten te lopen. Er zijn zelfs blotevoetenpaden in ons land. Lopen zonder schoenen kan de spieren in de voet versterken en je een prettig gevoel geven. In huis kun je natuurlijk veilig op blote voeten lopen. Ga je blootvoets naar buiten? Bouw dit dan rustig op en let goed op de ondergrond waarop je loopt. Doordat je voeten niet worden beschermd, heb je eerder kans op wondjes of zelfs een infectie. 

Voetbad en -massage

Een voetbad op z’n tijd is heerlijk ontspannend. Gebruik hiervoor lauw water en badder niet langer dan 10 minuten. Ook is het belangrijk om na het voetbad je voeten goed af te drogen. Heb je last van opgezwollen voeten? Neem dan eens een koud voetbad. En een echte aanrader na elk voetbad is een voetmassage. Natuurlijk is het prettig als je een voetmassage krijgt, maar je kun het ook prima zelf doen. 

Voetkwaaltjes 

Er zijn verschillende kwalen aan je voeten waarvan je (behoorlijk) last kunt hebben. Gelukkig kun je er zelf ook veel aan doen.

 

Wat is je situatie?