Voetverzorging

Ook al draag je sokken en schoenen, je voeten hebben het soms zwaar te verduren. Daarom kunnen ze best wat meer aandacht gebruiken. Hoe kun je ze extra goed verzorgen en wat zijn typische voetenkwaaltjes?

Eelt verwijderen

Iedereen heeft wel last van eelt op de voeten. Een klein laagje eelt is helemaal niet erg. Het beschermt de huid. Overtollig eelt is minder mooi en kan klachten veroorzaken. Eelt verwijderen kan eenvoudig met een eeltverwijderaar en een goede voetencrème.

Blote voeten

Sommige mensen vinden het prettig om op blote voeten te lopen. Er zijn zelfs blotevoetenpaden in ons land. Lopen zonder schoenen kan de spieren in de voet versterken en je een prettig gevoel geven. In huis kun je natuurlijk veilig op blote voeten lopen. Ga je blootvoets naar buiten? Bouw dit dan rustig op en let goed op de ondergrond waarop je loopt. Doordat je voeten niet worden beschermd, heb je eerder kans op wondjes of zelfs een infectie. 

Voetenbad

Een voetenbad kan heerlijk ontspannend zijn. Gebruik hiervoor lauw water en badder niet langer dan 10 minuten. Ook is het belangrijk om na het voetenbad je voeten goed af te drogen. Heb je last van dikke, opgezwollen voeten? Dan kan een koud voetenbad helpen.

Voetmassage

Een echte aanrader na een voetenbad is een voetmassage. Het is natuurlijk het prettigst als iemand anders je voeten masseert. Maar je kun het ook prima zelf doen. 

Voetenkwaaltjes 

Er zijn verschillende kwalen aan je voeten waar je last van kunt hebben. Gelukkig is er ook veel aan te doen.

Wat is je situatie?