Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik elke dag bewegen?

Volwassenen moeten een halfuur per dag ‘matig intensief’ bewegen. Kinderen en jongeren zelfs minimaal een uur. Of je matig intensief beweegt, merk je aan je hartslag die iets versnelt en je gaat licht zweten. Drie keer op een dag tien minuten is ook goed, je hoeft niet aaneengesloten een halfuur te bewegen.

Gezond en vitaal

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je goed in je vel zit, fit bent, energie hebt en een goede weerstand krijgt. Het houdt je spieren en gewrichten soepel, het kraakbeen wordt gesmeerd en de aanmaak van botcellen gestimuleerd. Bewegen is gunstig voor hart en bloedvaten. Kortom, redenen te over om lekker te gaan of te blijven bewegen.

Om aan voldoende lichaamsbeweging te komen kun je natuurlijk gaan sporten, maar je kunt ook vrij eenvoudig in het dagelijks leven meer bewegen. Gebruik eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Probeer bijvoorbeeld om voor alle ritjes van minder dan 2 kilometer de fiets te gebruiken. Ga dagelijks een stuk wandelen, neem eens de trap in plaats van een lift of ga lekker actief in de tuin aan de slag.