Veelgestelde vragen

Bevordert frisse lucht een gezonde slaap?

Lekker in je warme bed duiken en de ramen hou je natuurlijk dicht. Of toch niet? Frisse lucht in je huis en je slaapkamer zorgt ervoor dat je dieper slaapt en voorkomt bovendien hoofdpijn en irritaties aan de luchtwegen. Raam open dus!

Vervuilde lucht

Door ons dagelijks leven in huis raakt de lucht vervuild: allerlei stoffen, zoals verbrandingsgassen van kachel of geiser, kookluchtjes of haren van huisdieren komen in de lucht terecht. Mensen, dieren en planten zorgen voor vocht in de lucht. Het is met name dat vocht dat indirect effect kan hebben op hoe je je voelt. Schimmels en huisstofmijt gedijen namelijk uitstekend in zo'n omgeving. Schimmels en huisstofmijt kunnen klachten zoals hoesten, hoofdpijn en benauwdheid veroorzaken.

Goed ventileren

Door goed te ventileren en te zorgen voor een constante toevoer van verse buitenlucht, verminder je de kans op gezondheidsklachten. Ventileren dus en zorg er het liefst voor dat er steeds verse lucht kan binnenkomen. Even luchten is namelijk niet genoeg: na een half uur is de lucht al niet meer ‘vers’ en moet je opnieuw beginnen.