Supplemed Zink Gluconaat 15 mg

Introductie

Supplemed Zink Gluconaat bevat zink. Zink is een mineraal en onderdeel van vele enzymen in het lichaam. Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van cellen en weefsels, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem. Daarnaast is zink van belang voor de samenstelling van de botten.

Verkrijgbaarheid

Dit gezondheidsproduct is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Tenzij anders voorgeschreven: dagelijks 1-2 tabletten, tijdens of vlak na de maaltijd innemen met wat water. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Let op

Zink kan de resorptie van tetracyclinen en chinolonen verminderen. Raadpleeg bij gelijktijdig gebruik een arts of apotheker. Langdurige inname van 25 mg zink of meer kan leiden tot een tekort aan koper en ijzer in het lichaam Wanneer zink wordt ingenomen op een lege maag kunnen klachten als lichte maagirritatie en misselijkheid optreden. Langdurige inname van 25 mg zink of meer kan leiden tot een tekort aan koper en ijzer in het lichaam

Samenstelling

Bevat per tablet: Zinkgluconaat 15 mg. Hulpstoffen: microkristallijne cellulose, dicalciumfosfaat, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.
Vrij van eieren, gist, gluten, lactose, noten, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, visproducten.

Vorm & verpakking

Plastic container à 100 tabletten.

Bedrijf

Holland Pharma