Norlevo 1,5 mg

Introductie

Norlevo 1,5 mg is een noodanticonceptiemiddel bedoeld om zwangerschap te voorkomen na onbeschermde geslachtsgemeenschap of bij het mislukken van de anticonceptie.

Verkrijgbaarheid

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar bij apotheek en drogist.

Instructies voor gebruik

De tablet zo snel mogelijk innemen, bij voorkeur binnen 12 uur en niet later dan 72 uur (3 dagen) na de onbeschermde geslachtsgemeenschap of na het falen van een anticonceptiemethode. Hoe sneller het na de onbeschermde geslachtsgemeenschap wordt ingenomen, hoe beter het werkt. Het kan op ieder moment tijdens de menstruatiecyclus worden ingenomen.

De tablet werkt niet als je al zwanger bent. Bij onbeschermde seks na inname van de tablet, zal het middel een zwangerschap niet voorkomen.

Let op

Vrouwen die medicijnen tegen epilepsie, tuberculose of hiv, of die Sint-Janskruid gebruiken, moeten extra opletten bij het gebruik van de morning-afterpil. Dit geldt ook als deze middelen in de afgelopen 4 weken zijn gebruikt.

Het advies voor deze vrouwen die een morning-afterpil met levonorgestrel willen gebruiken is als volgt:

  • Laat binnen 5 dagen een koperspiraaltje (morning-afterspiraaltje) plaatsen door een arts, en gebruik de morning-afterpil niet.
  • Als een vrouw dit niet wil of kan: neem binnen 72 uur dan het dubbele aantal tabletten van de morning-afterpil met de stof levonorgestrel (dus op hetzelfde moment alle tabletten innemen). Overleg na inname zo snel mogelijk met een arts om een zwangerschap uit te sluiten. De arts kan verder advies geven over betrouwbare manieren om een zwangerschap te voorkomen.

Samenstelling

Bevat 1,5 mg levonorgestrel. De andere bestanddelen zijn lactosemonohydraat, maïszetmeel, povidon, colloïdaal ontwaterde silica, magnesiumstearaat.

Vorm & verpakking

Doosje à 1 witte, ronde biconvexe tablet.

Bijsluiter

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Download de officiele bijsluiter 133 KB (PDF)

Bedrijf

Mylan B.V.