Nieuws

Zwembad broedplaats voor schimmels

Zwembad - Carolyn Perrest

Ga jij ook graag naar het zwembad voor de nodige verkoeling? Warmte en vochtige ruimtes zijn de ideale combinatie waarbij schimmels goed gedijen. Mensen die al last hebben van voetschimmel laten bij het lopen op blote voeten sporen achter en kunnen zo ongemerkt de andere bezoekers besmetten. 

Zwemmerseczeem en kalknagels

Beide kwalen worden door schimmels veroorzaakt. Heb je er eenmaal last van gehad dan blijf je er gevoelig voor. Zwemmerseczeem herken je aan de jeukende blaasjes of rode schilferige huid tussen de tenen. Een kalknagel is een schimmelinfectie die de nagel vanaf het einde bruin of witgeel laat verkleuren en verharden, en als je er niks tegen doet steeds verder opschuift richting de nagelriem. 

Zelf goed te behandelen

Deze typische zomerkwaaltjes zijn in principe onschuldig en goed zelf te behandelen, maar dat vraagt wel een lange adem.

Tegen zwemmerseczeem zijn verschillende middelen verkrijgbaar en nadat de zichtbare symptomen weg zijn moet je nog minimaal een week doorsmeren.
Lees meer over zwemmerseczeem >>

Bij een kalknagel zit de schimmel onder de nagel en is daardoor moeilijker te bereiken. Daardoor is een behandeling ook wat lastiger en langduriger. 
Lees meer over kalknagels >>

Zorg in ieder geval voor genoeg ventilatie voor je voeten, ademende schoenen en schone katoenen sokken.