Nieuws

'Wereld Niet Roken Dag': doe je mee?

Wereld niet roken dag

Donderdag 31 mei staat in het teken van een dag niet roken. Pak jij dit moment om de sigaret definitief uit te doen? Bereid jezelf goed voor en vergeet je omgeving niet. Want al een paar uur na je laatste sigaret worden de gevolgen merkbaar, voor jezelf en ook de mensen om je heen. Je voelt je chagrijnig, rusteloos en bent minder geconcentreerd. Ook kun je hoofdpijn, een droge keel of meer zin in eten krijgen. 

Weten je collega’s en vrienden dat je stopt met roken, dan hebben ze vast wat meer geduld met je. Al binnen een dag beginnen ook de eerste positieve effecten zoals verlaging van de bloeddruk en een verbetering van het reuk- en smaakvermogen. Je longen worden schoner, wat zorgt dat veel mensen zich energieker voelen. 

Trekt deze internationale 'Niet Roken Dag' je over de streep om van de nicotineverslaving af te komen, zorg dat je goed bent voorbereid. Kies een manier van ondersteunen die bij je past om vooral de eerste lastige periode door te komen: bijvoorbeeld nicotine pleisters, kauwgom of mondspray, download een stoppen met roken app of meld je aan voor groepsbijeenkomsten. 

Lees meer over Stoppen met roken >>>

Fotograaf: Franklin Heijnen