Nieuws

Vitaminesupplementen en Corona: hoe zit het precies?

Op dit moment is er veel aandacht voor vitaminesupplementen. Verschillende vitamines en mineralen dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Het is goed om te weten dat extra vitamines en mineralen niet zorgen dat het lichaam beter beschermd wordt tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus.

Adviezen van het RIVM
Om te zorgen dat we verspreiding van het virus voorkomen is het vooral belangrijk om ons aan de adviezen van het RIVM te houden. Mensen met een verminderde weerstand moeten nog alerter zijn, om zo het coronavirus op afstand te houden.

Goede weerstand
Gezonde voeding, voldoende bewegen, slapen en het vermijden van stress dragen bij een aan zo goed mogelijke weerstand.

Aanvulling op de voeding
Een gezonde gevarieerde voeding bevat de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamines en mineralen. Een onevenwichtig voedingspatroon bevat niet de optimale hoeveelheid vitamines en mineralen. Het kan verstandig zijn om een (tijdelijk) de voeding aan te vullen met een vitaminesupplement. 

Extra vitamines
Er zijn situaties waarin mensen altijd extra vitamines nodig hebben. Foliumzuur (vitamine B11), net voor en tijdens de zwangerschap en vitamine K voor pasgeboren baby’s die borstvoeding krijgen. Veel Nederlanders hebben extra vitamine D nodig, naast de dagelijkse voeding. Het vitamine D-advies is gericht op de botgezondheid, want vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine D zorgt ook mede voor een goede weerstand. Daarom verdient dit suppletieadvies juist nu de aandacht. 

Vitaminesupplementen beschermen je niet tegen het coronavirus, maar helpen wel om een gezonde weerstand te behouden.