Nieuws

Top 10 van zomerse zelfzorgproducten

Het is zomer! De tijd van actief zijn in de buitenlucht, korte kleding dragen en de zon op je huid voelen. Extra belangrijk dus om je goed te voelen over je lichaam. Wij helpen je daarbij met onze top 10 van zomerse zelfzorgproducten.

1. Zonnebrand

Het kan natuurlijk niet missen: in de zomer pak je heel wat zon en dus is het hartstikke belangrijk dat je je regelmatig insmeert met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor (het liefst vanaf SPF 30). Ben jij een echte waterrat? Kies dan sowieso voor een waterproof zonnebrand.

2. Kalknagelgel

Vind jij het ook zo lekker om op slippertjes te lopen? Dan is het natuurlijk niet fijn als je inzit over je kalknagels. Gelukkig kun je deze verhelpen met een effectieve kalknagelgel. Daarna durf jij je blote voeten weer aan iedereen te showen.

3. Koortslip

Je verwacht het misschien niet, maar een koortslip komt in de zomer vaker voor dan in de winter. Supervervelend natuurlijk! Heb jij weleens last van een koortslip? Zorg er dan altijd voor dat je een tube koortslipcrème meeneemt op reis. Dan ben je ook op vakantie er zo weer vanaf.

4. Wondgel

Het is heerlijk om op een zomerse dag in je korte kleding buiten te bewegen, maar je hebt daardoor wel meer kans op wondjes aan je armen en benen. Laat dat je niet ervan weerhouden om op pad te gaan, want met een wondgel op zak verzorg je eenvoudig kleine wonden met een beschermend laagje.

5. Spierbalsem

Leuk hoor kamperen! Maar zo’n luchtbedje slaapt natuurlijk lang niet zo lekker als je bed thuis. Sta je ’s ochtends niet op met soepele spieren? Smeer dan een goede spierbalsem. En binnen no time kun je weer fanatiek badmintonnen en jeu-de-boulen.

6. Neusspray en keelspray

Een zomerverkoudheid te pakken? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, helemaal niet als je op vakantie bent. Dus sprayen maar! Gebruik een neusspray bij een verstopte neus en een keelspray om de keelpijn verzachten.

7. Hooikoortstabletten

Ook zo vervelend: hooikoorts! Jeukende ogen, tranen, niezen, je kunt er echt niet lekker van zijn. Ben jij gevoelig voor hooikoorts? Dan bieden hooikoortstabletten vast en zeker uitkomst. Er zijn trouwens ook neussprays en oogdruppels tegen hooikoorts. Vraag je apotheek of drogist om advies over het hooikoortsproduct dat voor jou het beste is.

8. Multivitamine

Heb jij op hete dagen minder eetlust? Of schiet gezond eten na een dagje strand of pretpark er sneller bij in? Dat is natuurlijk geen ramp, maar het is wel belangrijk om voldoende van alle vitamines binnen te krijgen. Vul in dat geval je voeding aan met multivitaminen.

9. Diarreeremmer

Op vakantie uit eten gaan is heerlijk, maar soms kan het heel verkeerd vallen. De hitte, andere hygiëneregels, te pittig eten. Wat de oorzaak er ook van is, diarree is altijd heel vervelend. Neem dus het zekere voor het onzekere en steek een diarreeremmer in je koffer. Eet smakelijk!

10. Valeriaan

Je hebt maanden keihard gewerkt en dan ben je eindelijk op vakantie, lukt het je niet om te ontspannen. Logisch, want onthaasten doe je niet binnen 1 dag. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het ontspannen? Gebruik dan valeriaan. Kom lekker bij en geniet van je vakantie.