Nieuws

Tips om insectenbeten te voorkomen

In deze tijd van het jaar heb je meer last van insecten. Wespen, bijen, vlooien, muggen, steekvliegen, ze kunnen je behoorlijk te grazen nemen. Daarom kun je insectenbeten maar het beste voorkomen. We geven je 5 tips om insecten op afstand te houden.

1. Ga voor geurloos

Gebruik geen parfum of gebruik huidproducten met een neutrale geur. Geurtjes kunnen namelijk insecten aantrekken.

2. Kleed je aan

Bedek je huid zoveel mogelijk. Zeker in het hoge gras of in het bos.

3. Gebruik een repellent

Tegen muggen bestaan er zogenaamde repellents. Deze producten leggen een film op de huid, waardoor je anders gaat ruiken en minder aantrekkelijk wordt voor muggen. Repellents zijn er in de vorm van sticks en crèmes.

4. Ga DEETEN

Producten met DEET zijn zeer effectief bij het op afstand houden van muggen. DEET wordt op de huid aangebracht en werkt (afhankelijk van de concentratie) gemiddeld 3 tot 8 uur. Zwangere vrouwen en kinderen tussen de 3 en 6 jaar wordt afgeraden producten met meer dan 30% DEET te gebruiken.

5. Zorg voor goed materiaal

Het is verstandig een tekentang in huis te hebben. Controleer jezelf en je kinderen regelmatig op tekenbeten, vooral op warme plekken als de knieholtes, oksels, haargrens en liezen. Ook als je in de natuur bent geweest, is het goed om te controleren.

Ben je toch door een insect geprikt of gebeten? Dan zijn er gelukkig verschillende zelfzorgmiddelen die de pijn of jeuk kunnen verzachten.