Nieuws

Meeste lezers in de herfst positief gestemd

Ruim 68% van de bezoekers van Zelfzorg.nl wil in de herfst zoveel mogelijk buiten genieten van de mooie kleuren. Voor de overige 32%  geldt dat zij het liefst de gordijnen dichttrekken en wachten op het voorjaar. Dit blijkt uit de enquete die in dit najaar (2016) werd ingevuld door 730 bezoekers van de website.

Wanneer in de herfst de dagen steeds korter worden en de bomen hun blad verliezen liggen griep en verkoudheid op de loer. Het weer kan somber en onstuimig zijn waardoor je meer binnen blijft dan anders. Kortom, het is zeker niet voor iedereen een mooie tijd van het jaar.

Gezond leven

Gezond eten geeft je lichaam de kracht om alle dagelijkse dingen te kunnen doen. Energie, weerstand en je gezond voelen, hangt nauw samen met een gezond leefpatroon en voldoende beweging. Je lichaam gebruikt voeding om aan alle benodigde vitamines en mineralen te komen. Bij een gezond en gevarieerd eetpatroon (twee ons groente, twee stuks fruit) krijg je eigenlijk alle vitamines binnen die je lichaam nodig heeft. Haal je dit niet? Of wil je je wat je je wat fitter en energieker voelen, ben je zwanger, sport je veel of ben je net ziek geweest? Dan kun je als aanvulling gebruik maken van voedingssupplementen. Onderaan de pagina over weerstand staat een overzicht van zelfzorgproducten die hiervoor geschikt zijn.

Toch ziek geworden? Lees dan hoe je de griep of verkoudheid kunt verlichten.