Nieuws

E-health week van start

In de week van 20 tot 27 januari organiseren het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Er staan ruim 240 e-health activiteiten op het programma.

Met behulp van e-health kun je de regie in eigen handen nemen en houden.  De mogelijkheden zijn talloos, zoals digitaal waardes invoeren voor diabetici, technologie die mensen helpt om medicijngebruik te herinneren of voldoende te drinken en natuurlijk informatie voorziening. Het is digitale ondersteuning zodat mensen eenvoudiger toegang hebben tot de zorg en meer inzicht krijgen in hun gezondheid en zelfzorg.

Zelfzorg

Deze themaweek vraagt aandacht voor de mogelijkheid tot het zelf-zorgen. Op zelfzorg.nl word je optimaal geïnformeerd over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgproducten, maar ook wanneer het nodig is een arts te raadplegen. Bovendien: alle geneesmiddelen op deze website zijn voorzien van de originele, door de overheid goedgekeurde bijsluiter. Met behulp van onze app heb je deze informatie overal en altijd tot je beschikking. Zowel de app als de website helpen om een verantwoorde keuze te maken uit de vele zelfzorgproducten.

Bron: ehealthweek.net