Nieuws

Drie keer wat je kan doen tegen griep

3 tips tegen griep: Water, weerstand en hygiëne

Steeds meer mensen melden zich ziek met griep. Lees deze drie tips en wie weet ontspring je de huidige griepgolf.

Tip 1: Water 

Drink veel water. Of thee, sapjes of bouillon. Maar wees matig met koffie en alcohol, die zijn juist vochtafdrijvend. Veel drinken spoelt je lichaam schoon, heel belangrijk in de strijd tegen het griepvirus. 

Tip 2: Weerstand

Zorg voor voldoende weerstand. Dat lijkt een open deur. En is dat misschien ook wel, maar daarom niet minder waar. Heel veel aspecten hebben effect op je weerstand; zoals voldoende nachtrust en gezond eten. Spanning heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op je weerstand en sporten juist weer positief. Kies de voor jou optimale mix van inspanning en ontspanning, rust en gezonde voeding. 

Tip 3: Hygiëne

Was je handen regelmatig met zeep, gebruik papieren zakdoekjes voor niezen en snuiten en geef het griepvirus zo geen speelruimte. Het griepvirus verspreidt zich als minuscule druppeltjes in de lucht, na bijvoorbeeld niezen en hoesten, via handen en deurknoppen. Maar denk ook aan het schoonhouden van andere contactoppervlakken zoals de afstandsbediening van de tv, handdoeken, en wat dacht je van de muis van de computer?

Word je toch geveld, lees dan wat je zelf kan doen bij griep.