Nieuws

Activity trackers beperkt positief voor gezondere leefstijl

De activity trackers zoals smartwatches of een app op je telefoon zijn populair om je gezondheid te verbeteren. De gadgets herinnereren je eraan om in actie te komen met als doel gezonder en fitter te worden of voor bijvoorbeeld gewichtsafname. De devices kunnen onder meer stappen tellen, maar kunnen soms ook je hartslag, de afgelegde kilometers, verbrande calorieën en actieve minuten bijhouden. Toch is niet iedereen overtuigd over het gezondheidseffect. De metingen van de stappentellers zijn niet altijd betrouwbaar en voor een gezondere levensstijl moet je in beweging blijven. 

Om de nieuwe levensstijl eigen te maken is het nodig om structureel meer te bewegen. Wie de keuze maakt om actiever te worden en daarvoor een activity tracker aanschaft, neemt zelf het initiatief om in beweging te komen. Andersom werkt niet persé. Als iemand bij aanschaf van een nieuwe telefoon een smartwatch krijgt, motiveert dit niet altijd voldoende om er ook iets mee te gaan én blijven doen. En dan werkt het uiteraard niet voor het verbeteren van de gezondheid of het gewicht. 

Afvallen

Voor gewichtsafname lees je ook op onze website verschillende tips. Ideaal is een mix van een actievere leefstijl en aandacht voor voedingsinname om het afvallen te vergemakkelijken. Lees meer over afvallen.

Bron: Zorgvisie