Nieuws

19% vult voeding in de herfst aan met multivitamines

Op onze vraag ‘Wat doe jij om in de herfst fit en gezond te blijven?’ antwoordt 19% van de deelnemers dat ze hun voeding aanvullen met multivitamines. 40% van de deelnemers doet niets anders dan in de andere seizoenen. 21% van de deelnemers let nog wat beter op gezonde voeding, voldoende beweging en genoeg nachtrust. En 20% zorgt er sowieso voor dat alles in huis is om klachten en griep te verlichten. De enquête is tijdens de herfst 2015 door 666 bezoekers van de website Zelfzorg ingevuld.  

Voedingssupplementen soms beter

In een bijlage van de Volkskrant (12-12-2015) staat een interview met hoogleraar voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit waarin staat dat synthetische vitamines net zo gezond zijn als natuurlijke. “Voor vitamine D, B5, B6, foliumzuur (B11) en vitamine B12 geldt dat ze in pilvorm beter door het lichaam worden opgenomen.“ Sommige synthetische vitamines worden dus beter opgenomen dan natuurlijke vitamines, hoewel er ook voorbeelden zijn waarbij het andersom is.

Gezond leven

Gezond eten geeft je lichaam de kracht om alle dagelijkse dingen te kunnen doen. Energie, weerstand en je gezond voelen, hangt nauw samen met een gezond leefpatroon en voldoende beweging. Je lichaam gebruikt voeding om aan alle benodigde vitamines en mineralen te komen. Bij een gezond en gevarieerd eetpatroon (twee ons groente, twee stuks fruit) krijg je eigenlijk alle vitamines binnen die je lichaam nodig heeft. Haal je dit niet? Of wil je je wat je je wat fitter en energieker voelen, ben je zwanger, sport je veel of ben je net ziek geweest? Dan kun je als aanvulling gebruik maken van voedingssupplementen. Onderaan de pagina over weerstand staat een overzicht van zelfzorgproducten die hiervoor geschikt zijn.

Toch ziek geworden? Lees dan hoe je de griep of verkoudheid kunt verlichten.