Lipblaasjes

Lipverzorging

Feature

  • De huid van je lippen heeft het zwaar door blootstelling aan wind, zon, en de droge lucht van bijvoorbeeld de airco. 
  • Je lippen worden droog of je voelt tintelingen en er kunnen lipblaasjes ontstaan.
  • Crèmes met zinksulfaat drogen de lipblaasjes in.

Bijna iedereen heeft wel eens last van de lippen. De gevoelige huid van je lippen staat bloot aan alle weersomstandigheden en heeft het vooral zwaar door uv-straling, wind en de droge lucht door bijvoorbeeld de airco of CV. Het gevolg is dat je lippen droog aanvoelen, tintelen en dat lipblaasjes kunnen ontstaan. 

Zelfzorg

Heb je lipblaasjes? Dan zorgt een crème met zinksulfaat voor het indrogen van de blaasjes. Het zinksulfaat verlicht ook de jeuk en tintelingen. Was na het aanbrengen van de crème op de blaasjes altijd goed je handen. 

Met een verzorgende lipbalsem of crème met bijvoorbeeld Echinacea houd je je lippen zacht en soepel. Tip: Verzorg je lippen vlak voordat je gaat slapen. ‘s Nachts trekt een zalf of crème goed in en kunnen de verzorgende bestanddelen nog beter hun werk doen.

Advies

Ga je de zon in, zorg dan voor een lipbalsem met bescherming tegen uv-straling. Dat geldt voor de zomerzon, maar let in de winter ook goed op voor de zon bijvoorbeeld op de piste!

Houd je weerstand op peil door gevarieerd en gezond te eten, voldoende te drinken en voldoende rust en ontspanning te nemen. 

Mensen bevochtigen de lippen door ze af te likken, vaak ook onbewust. Hoewel dit even een soepel gevoel geeft, droogt het de huid van de lippen daarna juist sneller uit. Kies liever voor een verzorgende en voedende crème of lipbalsem. 

Wanneer medische hulp zoeken?

Wordt het blaasje een koortslip, lees wat je zelf kan doen aan een koortslip.