Kruidvat ibuprofen 400 mg

Introductie

Kruidvat ibuprofen 400 mg bij pijn en koorts bij griep, verkoudheid en na inenting. Hoofdpijn, kiespijn, spierpijn, menstruatiepijn en reumatische pijn.

Verkrijgbaarheid

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar bij Kruidvat in Nederland.

Instructies voor gebruik

Bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, hoofdpijn, spierpijn en reumatische pijn:
Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is de eerste dosis 400 mg zonodig gevolgd door 200-400 mg per keer. Maximaal 1200 mg per 24 uur.

Voor volwassenen met gewrichtsaandoeningen (acuut en chronisch gewrichtsreuma, artrose):
De dosering moet worden aangepast aan de ernst van de aandoening en de klachten. Het is aan te raden een zo laag mogelijke dosering te gebruiken. De aanbevolen dosering voor de omhulde tabletten is 1200 tot 1600 mg per dag verdeeld over 3-4 keer. 
Pijn na operaties, menstruatiepijn, verschillende ontstekingen van gewrichtskapsels of –banden, spieren, pezen en slijmbeurzen:
Begindosering: 1200 mg per dag, verdeeld over 3-4 keer.
Bij tandheelkundige ingrepen is het aan te raden de eerste dosis voor de ingreep te nemen. Wanneer je ibuprofen langdurig gebruikt is het niet aan te raden zelf de dosering te wijzigen of zelf de behandeling te stoppen. Overleg eerst met je arts. Hij/zij kan je vertellen of je kunt stoppen en hoe je dat het beste kunt doen.

Let op

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor ibuprofen of andere bestanddelen, astma-aanvallen of overgevoeligheidsreacties, bij het gebruik van andere producten tegen pijn, koorts en ontstekingen, een maagzweer (bestaand of steeds terugkerend), maagbloedingen of een bepaalde ontsteking aan de dikke darm. Wanneer de lever of nieren niet goed werken, als je snel last hebt van bloedingen of met bloedverdunnende middelen wordt behandeld, bij onvoldoende pompkracht van het hart (ernstig hartfalen).

Samenstelling

Bevat per omhulde tablet 400 mg ibuprofen.

Vorm & verpakking

Doosje à 20 omhulde tabletten.

Bijsluiter

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Download de officiele bijsluiter 87 KB (PDF)

Bedrijf

Kruidvat