Fluimucil Pastille

Introductie

Fluimucil Pastille bij aandoeningen van de luchtwegen, waarbij vastzittend slijm de toestand verergert of het herstel hindert zoals astma, bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp), emfyseem, mucoviscidose (taaislijmziekte) en bij bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp). Bij verkoudheid en irritantia (tabak, luchtverontreiniging, airco).

Verkrijgbaarheid

Dit geneesmiddel is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 3x daags 1 zuigtablet.
Kinderen van 2 tot 7 jaar: 2x daags 1 zuigtablet.
De zuigtablet in de mond laten smelten en daarna pas doorslikken.

Let op

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor acetylcysteïne of voor een van de andere hulpstoffen. Niet geschikt voor kinderen onder de 2 jaar en voor kinderen en vrouwen met fenylketonurie (fenylketonurie is een bepaalde aangeboren afwijking in de stofwisseling). Voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding raadpleeg huisarts of apotheker.

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel is 200 mg acetylcysteïne per zuigtablet. Hulpstoffen: citroenzuur (E330), sorbitol (E420), mannitol, macrogol 6000, crospovidon, natriumwaterstofcarbonaat, citroensmaak (bevat onder andere butylhydroxyanisole (E320)), mandarijnsmaak, aspartaam (E951), magnesiumstearaat, microkristallijne cellulose (E460) en guar gum.

Vorm & verpakking

Verpakking à 20 zuigtabletten.

Bijsluiter

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Download de officiele bijsluiter 116 KB (PDF)

Bedrijf

Zambon Nederland B.V.