Excilor Wrattenbehandeling 2 in 1

Introductie

Excilor Wrattenbehandeling 2 in 1 combineert bevriezing en behandeling met een gel. Alleen te gebruiken bij wratten op handen en voeten.

Verkrijgbaarheid

Dit medisch hulpmiddel is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Dag 1: bevriezingsmiddel aanbrengen. Volwassenen en kinderen: 1 keer.
Dag 2, 3, 4, 5: gelbehandeling. Volwassenen: 2 keer per dag. Kinderen 4 tot 12 jaar: 1 keer per dag.

Wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt, begin met één wrat te behandelen voordat je meerdere wratten behandelt, om het effect op je huid te beoordelen. 
Start met de behandeling van andere wratten wanneer er geen bijwerkingen zichtbaar zijn (normaal binnen 5 dagen). Wanneer meerdere wratten zich heel dicht bij elkaar bevinden (minder dan 1 cm), wacht tot de huid weer hersteld is voordat je met de behandeling van andere wratten begint (dit kan 6 weken duren). 

Wanneer de wrat niet volledig verdwijnt, kan de behandeling tot 3 keer toe herhaald worden. Herhaal de hele behandeling pas na minimaal 4 dagen tot 1 week rust. 

Tip: wanneer de behandelde wrat is bedekt met eelt, leg de hand of voet eerst in handwarm water en vijl het eelt er zachtjes af voordat je met de behandeling begint.

De tip van de gelapplicator zorgvuldig reinigen met een tissue na elk gebruik en de applicator goed afsluiten.

Wat kun je verwachten?
Gedurende de behandeling, zal zich een laagje met eelt (verharde huidlaag) vormen op de behandelde wrat. Het eelt zal geleidelijk verdwijnen. Een blaar, die misschien niet zichtbaar is voor het blote oog, verschijnt onder de wrat. Wanneer dit gebeurt, zal de verdikte huid van de wrat samen met het virus verdwijnen en eraf vallen. 

Om te verifiëren of de wrat verdwenen is, kun je het behandelde gedeelte 5 minuten in handwarm water leggen en het eelt zachtjes afvijlen. Als de huid geen zwarte puntjes (kleine bloedvaatjes, typisch bij wratten) vertoont, dan is de wrat verwijderd. 

Eelt is geen wrat. Het kan enkele weken duren voordat het eelt verdwenen is en het optimale resultaat zichtbaar is. De nieuwe huid zal er zachter, lichtroze uitzien en zal binnen enkele weken weer een normale kleur krijgen.

Let op

Niet gebruiken: 

 • Wanneer de wrat zich op een andere plek bevindt dan op de hand of voet
 • Op een bloedende, geïrriteerde of ontstoken huid of huid die tekenen van een ontsteking vertoont zoals jeuk of zwelling
 • Op steelwratjes, moedervlekken, donkere vlekken, waterwratjes (mollusca contagiosa), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) of op een schilferende huid
 • Als je twijfelt of de aandoening een wrat is
 • Als je overgevoelig bent voor een van de ingrediënten

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Raadpleeg de huisarts wanneer:

 • een stekende sensatie aanhoudt
 • de wrat niet verdwenen is na 3 behandelcycli
 • de huid geïrriteerd, rood of pijnlijk is 

Niet gebruiken in combinatie met andere wratbehandelingen. Er zijn geen interacties met medicijnen bekend, mits de gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd.

Samenstelling

Cryo-Active™, TCA-Active™ (gebaseerd op trichloorazijnzuur), carbopol, water.

Vorm & verpakking

De verpakking bevat: 

 • 11,5 ml bevriezingsreservoir met schuimtiphouder en schuimtip 
 • 1 ml TCA-ActiveTM gelapplicator
 • zakje met 5 schuimtips

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Download de originele gebruiksaanwijzing 2 MB (PDF)

Bedrijf

Vemedia B.V.

Meer informatie