Excilor Wrattenbehandeling

Introductie

Excilor Wrattenbehandeling voor het snel en effectief verwijderen van wratten op handen en voeten met resultaat binnen 1 week.  Het product bevat een gel, die ervoor zorgt dat de getroffen huid gaat vervellen. De verdikte huid van de wrat én het virus dat de wrat veroorzaakt worden verwijderd en nieuwe gezonde huid zal verschijnen. 

Verkrijgbaarheid

Dit medisch hulpmiddel is algemeen verkrijgbaar. 

Instructies voor gebruik

Behandel de wrat met de gel 2x per dag gedurende 4 dagen (kinderen: 1x per dag). Als de wrat niet volledig verwijderd is, herhaal de behandeling met een rustpauze van 4 dagen. Indien nodig, mag de behandeling tot 4 keer herhaald worden om de wrat volledig te verwijderen.     
        
1. Doop het wattenstaafje in de gel in het flesje.
2. Raak voorzichtig 1 tot 2 keer de wrat aan met het wattenstaafje totdat de wrat volledig bedekt is. Vermijd het aanraken van de gezonde huid rondom de wrat.
3. Indien de gel toch in aanraking komt met de gezonde huid, was de huid onmiddellijk met veel zeep en water om irritatie of branderig gevoel te voorkomen. Gebruik vaseline om de huid rondom de wrat te beschermen voordat de gel wordt aangebracht. Vraag om hulp indien het lastig is om de gel precies aan te brengen op de wrat, bijvoorbeeld op de voetzool.
4. Laat de gel 10-15 minuten drogen voordat sokken, schoenen of handschoenen worden aangetrokken.
5. Gooi het eenmalig te gebruiken wattenstaafje voorzichtig weg en draai de dop van het flesje
stevig dicht.

Let op

Voorkom contact met de ogen en slijmvliezen. Indien de gel toch in contact komt met de ogen of slijmvliezen, direct uitspoelen met veel water en raadpleeg direct een arts. 
Indien de gel in aanraking komt met de gezonde huid, de huid onmiddellijk wassen met veel zeep en water om irritatie of branderig gevoel te voorkomen.

Test het product eerst op één wrat voordat meerdere wratten behandeld worden.

De behandelde huid niet blootstellen aan zonlicht, totdat de huid volledig is hersteld. Dit kan 4 tot 6 weken duren. Verkleuring van de huid (hyper- of hypopigmentatie) kan voorkomen bij vroegtijdige blootstelling aan zonlicht.

Niet aan de behandelde huid krabben of voelen aangezien een wrat besmettelijk is. Het korstje niet er af krabben, deze valt er vanzelf af.

Voor persoonlijke hygiëne dient het wattenstaafje door slechts één enkele gebruiker te worden gebruikt. Gooi na elke behandeling het wattenstaafje weg.

Vermijd contact met sieraden, kleding, stof of meubels aangezien de gel deze kan beschadigen.

Samenstelling

TCA-ActiveTM (trichloorazijnzuur), Carbopol, Aqua

Vorm & verpakking

Doosjes met 4ml flacon en 32 wattenstaafjes.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Download de originele gebruiksaanwijzing 4 MB (PDF)

Bedrijf

Vemedia B.V.

Meer informatie over Excilor Wrattenbehandeling