Excilor Steelwratjesbehandeling

Introductie

Excilor Steelwratjesbehandeling voor het verwijderen van steelwratjes.

Verkrijgbaarheid

Dit medisch hulpmiddel is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Reinig de huid rondom de steelwrat met een washandje en warm water. Milde zeep mag gebruikt worden, vermijd echter zeep of reiniging op basis van olie alsmede geïmpregneerde doekjes, omdat residu achter kan blijven wat ertoe kan leiden dat de pleisterklem niet goed op de huid blijft kleven. Droog de huid rondom de steelwrat zorgvuldig af.

Haal de applicator uit de verpakking zoals beschreven in afb. 1 (zie bijsluiter). Hou de applicator vast zoals getoond op afb. 2. Breng de 2 inkepingen van het blauwe gedeelte in lijn met de 2 pijltjes gedrukt op de pleister (vergroot beeld van afb. 2).
Duw de witte top van de applicator naar beneden (afb. 3), tot je niet meer verder kan duwen.
Trek de applicator terug zodat deze loskomt van de houder (afb. 4). Plaats de applicator met de pleisterklem over de steelwrat (afb. 5) met een wit pootje aan elke kant van de steelwrat.
Plaats de pleisterklem dan op de huid door het blauwe gedeelte van de applicator in te drukken (afb. 6). Blijven drukken gedurende 5 seconden. De pleisterklem zit automatisch op de juiste plek van de steelwrat (afb. 7). Verwijder het papier door het flapje aan de ene kant los te trekken (afb. 8 en 9). Druk de pleister dan goed op de huid en laat deze gedurende 6 dagen zitten (afb. 10). 
Wrijf, krab of pluk niet aan de pleister. Douchen is prima, maar laat de pleister niet in warm water weken en ga er niet mee zwemmen. Vermijd zeep, shampoo, haarproducten, bodylotion, crème en producten op basis van olie, omdat de pleister hierdoor te vroeg los kan laten.

Verwijder de Excilor Steelwrattenpleisterklem na 6 dagen. Wanneer je de pleister verwijdert, wordt het uitgedroogde steelwratje normaal gesproken ook verwijderd.
Mocht de Excilor Steelwrattenpleisterklem gedurende de aanbevolen periode loslaten, dan geen nieuwe pleisterklem aanbrengen. Wacht 10 dagen om te zien of de behandeling succesvol was. Gedurende deze periode kan een normale pleister over het steelwratje aangebracht worden. Mocht de behandeling niet succesvol zijn, breng dan een nieuwe Excilor Steelwrattenpleisterklem aan op het steelwratje en verwijder deze na 6 dagen. 

Let op

Gebruik het product voorzichtig en volg de gebruiksaanwijzing.
Excilor Steelwrattenbehandeling niet gebruiken:

  • voor het verwijderen van steelwratten op het ooglid of in de buurt van het oog
  • wanneer het steelwratje niet huidkleurig is
  • wanneer het niet overeenkomt met de diameter van de applicator (steelwratje mag maximaal 3 mm in diameter breed zijn en maximaal 5 mm hoog)
  • wanneer het steelwratje bloedt

Raadpleeg de huisarts, voor gebruik, wanneer je een huidziekte of aandoening hebt gehad, wanneer je hemofilie hebt of wanneer het steelwratje tekenen vertoont van infectie.

Wanneer je twijfelt of de huiduitstulping een steelwratje is, neem dan contact op met je huisarts voordat je start met de behandeling. 

Niet gebruiken wanneer je allergisch bent voor een of meer van de ingrediënten/materialen. Alleen voor uitwendig gebruik. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Niet gebruiken onder 18 jaar. Niet gebruiken wanneer het hulpmiddel beschadigd is. 

Geschikt voor gebruik gedurende zwangerschap en borstvoeding.

Samenstelling

Carrier: Polyester en synthetisch rubber / Disc: Polyoxymethyleen (POM) / Cover: Polyester en Acrylaat.

Vorm & verpakking

De verpakking bevat:

  • 1 applicator
  • 3 pleisterklemmen op een blisterhouder

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Download de originele gebruiksaanwijzing 1 MB (PDF)

Bedrijf

Vemedia B.V.

Meer informatie