Excilor Kalknagelbehandeling Forte

Introductie

Excilor Kalknagelbehandeling Forte voor de behandeling van kalknagels.

Verkrijgbaarheid

Dit medisch hulpmiddel is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Eén keer per dag aanbrengen, bij voorkeur na het douchen. Reinig de nagel en verwijder eventuele nagellak volledig voor het aanbrengen. 

Gebruik het kwastje om het hele nageloppervlak te bedekken. Breng voldoende aan. Laat de nagel drogen. Dit duurt 3 tot 5 minuten. Het flesje kan kleine stolsels van gedroogd residu bevatten. Opgedroogde stolsels die aan het borsteltje kleven verwijderen met een tissue. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door contact met lucht. Het heeft geen invloed op de kwaliteit en effectiviteit van het product. 

Het product is wit, maar droogt transparant op. Wanneer de nagel droog is voel je een rubber laagje. Het rubber gevoel wordt na verloop van tijd minder. 

Voor optimaal effect wordt geadviseerd nog even te wachten voordat sokken/schoenen worden aangetrokken (tot 5 minuten). Een tintelend gevoel onder de nagel na het aanbrengen is normaal en bewijst dat het product volledig in de nagel is gedrongen.

Na 24 uur het laagje verwijderen. Dit lukt het beste door aan de zijkant van de nagel een deel los te trekken. Rol het laagje verder los, totdat het helemaal verwijderd is van de nagel. Dit gaat gemakkelijker met warm water of onder de douche. Breng vervolgens een nieuw laagje aan, zoals hierboven wordt beschreven. Handen wassen na aanbrengen van het nieuw laagje. Voor het beste resultaat, de nagel gedurende minimaal 3 maanden behandelen. 

Zet de behandeling voort totdat de nagel volledig is hersteld. De dop van het flesje goed sluiten na elk gebruik om verdamping te voorkomen. Er kan zich een laagje vormen aan de rand van het flesje.

Let op

Voor uitwendig gebruik. Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor één van de bestanddelen. Alleen op de nagel aanbrengen, voorkom contact met de huid. Alle contact met ogen en slijmvliezen vermijden. Bij contact met ogen of slijmvliezen, overvloedig spoelen met water.
Er zijn geen klinische gegevens beschikbaar voor gebruik bij kinderen, tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Diabetici met voetproblemen moeten regelmatig hun arts consulteren. Niet gebruiken na de vervaldatum.

Samenstelling

Water, polyurethaan, azijnzuur, pepermuntolie, octlylgallaat, polysorbaat 80, dehydroacetic zuur, cetylacetaat, geacetyleerde lanoline alcoholen, conserveermiddel, biotine.

Vorm & verpakking

Deze verpakking bevat een flesje van 30 ml.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Download de originele gebruiksaanwijzing 4 MB (PDF)

Bedrijf

Vemedia B.V.

Meer informatie