Excedrin

Introductie

Excedrin voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen (symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid) met of zonder aura.

Verkrijgbaarheid

Dit geneesmiddel is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Voor de behandeling van hoofdpijn bij volwassenen: 1 tablet met een vol glas water als de hoofdpijn opkomt. Indien nodig 4 tot 6 uur later nog 1 tablet innemen.
Neem bij ernstigere pijn 2 tabletten met een vol glas water in wanneer de hoofdpijn opkomt. Indien nodig 4 tot 6 uur later nog 1-2 tabletten innemen.
Voor de behandeling van hoofdpijn bij volwassenen: 2 tabletten met een vol glas water als de migrainesymptomen of migraine-aura opkomen. Zo nodig nog 2 tabletten innemen met 4 tot 6 uur tussen de innames.
Als de migraine niet verbetert binnen 2 uur na de eerste dosis van 2 tabletten, raadpleeg dan een arts.

Gebruik niet meer dan 6 tabletten in 24 uur voor de behandeling van hoofdpijn of migraine.

Let op

Niet langer dan 4 dagen gebruiken voor hoofdpijn en 3 dagen voor migraine zonder uw arts te raadplegen. Niet te gebruiken door personen die allergisch (overgevoelig) zijn voor acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne of voor één van de andere bestanddelen; een maag- of darmzweer hebben gehad of met een voorgeschiedenis van peptische zweer; bloed in de stoelgang of zwarte stoelgang hebben opgemerkt (symptomen van maag-darmbloeding of -perforatie); hemofilie of andere bloedstoornissen vertonen; ernstige hart-, lever- of nierproblemen hebben; meer dan 15 mg methotrexaat per week innemen of in de laatste 3 maanden van de zwangerschap zijn. Mogelijke bijwerkingen zijn zenuwachtigheid, duizeligheid, misselijkheid of ongemak in de buik. Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in de bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Samenstelling

Bevat per filmomhulde tablet: 250 mg acetylsalicylzuur, 250 mg paracetamol en 65 mg cafeïne. Hulpstoffen: laag gesubstitueerd hydroxipropylcellulose, microkristallijne cellulose (E460), stearinezuur, hypromellose (E464), titaandioxide (E171), propyleenglycol, benzoëzuur (E210), carnaubawas (E903).

Vorm & verpakking

Blisterverpakking à 10 of 20 tabletten.

Bijsluiter

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Download de officiele bijsluiter 177 KB (PDF)

Bedrijf

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V.

Meer informatie over Excedrin.