Bepanthen Cooling Foam Spray

Introductie

Bepanthen Cooling Foam Spray verkoelt onmiddellijk, kalmeert en hydrateert eerstegraads verbrandingen en lichte verbrandingen door de zon en ondersteunt het herstel vanaf het begin.

Verkrijgbaarheid

Dit medisch hulpmiddel is algemeen verkrijgbaar.

Instructies voor gebruik

Bij lichte verbrandingen: verkoel de eerstegraads verbranding eerst ongeveer 10 minuten met lauw, zachtstromend kraanwater. Dep de huid voorzichtig droog. Breng de spray daarna als volgt aan: schud de bus goed, houd hem rechtop, spray op 5 cm van de aangedane huid totdat deze helemaal bedekt is met een dunne, witte laag schuim. Wacht enkele minuten tot het schuim is opgenomen (inwrijven is niet nodig). Breng indien nodig meerdere malen aan.

Bij lichte verbrandingen door de zon: schud de bus goed, houd hem rechtop, spray op 5 cm van de aangedane huid totdat deze helemaal bedekt is met een dunne, witte laag schuim. Wacht enkele minuten tot het schuim is opgenomen (inwrijven is niet nodig). Breng indien nodig meerdere malen aan.

Raadpleeg je arts als de verbranding na enkele dagen nog rood is of erger wordt.

Let op

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de ingrediënten. Stoppen met de behandeling als er een overgevoeligheidsreactie optreedt. Als het moeilijk is de ernst van een verbranding door de zon te bepalen bij peuters en kleuters, raadpleeg dan een arts. Bewaren beneden 25°C. Spray niet op slijmvlies of kapotte huid. Vermijd contact met de ogen, neus, mond of oren tijdens aanbrengen op het gezicht. In geval van contact met de ogen, kapotte huid of slijmvliezen, kort spoelen met kraanwater. Niet innemen of inhaleren. Alleen voor uitwendig gebruik.

Samenstelling

Bevat water, dexpanthenol, capryl/capramidopropyl betaine, isopentaan, fenoxyethanol, fosfatidylcholine, alcohol, isobutaan, natrium fosfaat, dinatrium EDTA, natrium oleate, dinatrium fosfaat per spuitbus. Drijfgas: stikstof (inert gas).

Vorm & verpakking

Houder à 75 ml schuimspray.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Download de originele gebruiksaanwijzing 359 KB (PDF)

Bedrijf

Bayer B.V.

Lees meer informatie over Bepanthen Cooling Foam Spray.