Lusteloos gevoel

Vermoeidheid

Introductie

Bij een lusteloos gevoel heb je nergens zin in en geen energie om ook maar iets te ondernemen. Het overkomt iedereen wel eens. Duurt deze vermoeidheid langer, dan wil je er graag wat aan doen. Ga eens voor jezelf na waardoor je lusteloze gevoel veroorzaakt wordt.

Kenmerken

Belangrijk is dan dat je weet waar het lusteloze gevoel vandaan komt. Ben je net verkouden of grieperig geweest of ben je misschien geopereerd? Heb je de afgelopen tijd eenzijdig en ongezond gegeten? Of heb je een periode van heel hard werken en een of meer tegenvallers achter de rug?

Zelfzorg

Ter ondersteuning van je gezonde levensstijl kun je extra vitaminepreparaten gebruiken. Er zijn verschillende (bruis)tabletten met uitgebalanceerde doses vitamine C en vitamine B-complex voor meer energie. Ook ijzer kan nuttig zijn, want dit draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Producten met Sint-Janskruid zorgt dat je stemming verbetert. Je moet deze producten wel enkele weken gebruiken om effect te merken.

Let op: van Sint-Janskruid is bekend dat het de werking van geneesmiddelen en de anticonceptiepil kan beïnvloeden. Vraag voordat je het gaat gebruiken om advies.

Voorzorgsmaatregelen

Met een gezonde levensstijl kun je een lusteloos gevoel voorkomen. Denk ook hierbij aan het eten van groente en fruit, voldoende nachtrust en lekker bewegen in de buitenlucht.

Wanneer medische hulp zoeken?

Vermoed je dat je lusteloze gevoel een lichamelijke oorzaak heeft, zoals door een lage bloeddruk, een zwakke bloedsomloop of een te lage bloedsuikerspiegel? Overleg dan eens met je huisarts. Doe dit ook wanneer je stemming na enkele weken helemaal niet verandert is.