Lente

Lente

De dagen worden weer langer, knoppen komen aan de bomen en de zon neemt met horten en stoten in kracht toe. Voor veel mensen hét moment voor de grote voorjaarsschoonmaak of om plannen te maken wat je gaat doen tijdens de langere dagen. 

Maar niet iedereen wordt energiek en blij van de lente. Sommigen voelen zich uitgeblust, elk jaar weer als de natuur ontluikt, voelen zij zich juist meer prikkelbaar, somber en moe: voorjaarsmoeheid. Ondanks de terugval in energie zal de zon en je hoe dan ook goed doen. Trek dus toch je wandelschoenen aan of pak je fiets voor een blokje om.

In het voorjaar komen ook verschillende bomen in bloei zoals de berk, els en de hazelaar. Heb je last van hooikoorts en ben je allergisch voor deze boompollen dan voel je de niesbuien, prikkelingen in je neus of tranende ogen al opkomen. Voorkomen is beter dan genezen, en een paar simpele voorzorgmaatregen kunnen al helpen. Zo zorgt een zonnebril dat er minder pollen in je ogen komen. In de ochtend- en avonduren zijn er minder pollen in de lucht, dat zijn dus betere momenten om buiten te zijn of het huis te luchten.

Kijk hieronder voor meer informatie over wat je zelf kan doen om fit te blijven in de lente.